Wiadomości z Łazisk Górnych

Z czym podawać, wypiekane na pełnoziarnistych mąkach, pieczywo chrupkie Chrupak?

  • Dodano: 2022-05-04 15:00

Pieczywo chrupkie Chrupak, które znajdziecie w ofercie ropczyckiej piekarni rzemieślniczej Galicia to wysokiej jakości propozycja, która produkowana jest z najlepszej jakości składników, w oparciu o znane od lat technologie. Pieczywo chrupkie tej marki zachwyca smakiem i wyjątkową kruchością. Dlaczego warto skosztować pieczywa chrupkiego Chrupak i z czym je jeść? Mamy dla Was kilka propozycji. 

Dlaczego warto spróbować pieczywa chrupkiego Chrupak?

Wypiekane z wysokiej jakości mąk pełnoziarnistych pieczywo chrupkie Chrupak to produkt, w składzie którego znajdziecie najlepszej jakości mąki o wysokiej popiołowości, najlepsze sery i rośliny oleiste, a także ziarna. Chlebki Chrupak są obficie obsypane dodatkami, dzięki którym są one jeszcze bardziej smaczne. Jesteśmy niemal pewni, że już po skosztowaniu pierwszego kęsa, będziecie chcieli biec do sklepu, aby zrobić sobie zapas tego pieczywa chrupkiego. W tajemnicy zdradzimy Wam, że absolutnie nas to nie dziwi.

Pieczywo chrupkie Chrupak na słodko

Ta propozycja to coś dla osób, które lubią jeść kanapki na słodko. W naszej opinii, wypiekane z najlepszych mąk pełnoziarnistych, pieczywo chrupkie Chrupak 3 Ziarna, idealnie sprawdza się w roli bazy do kanapek z:
1. serkiem ricotta, miodem, pokrojonymi truskawkami i prażonymi płatkami migdałów,
2. masłem orzechowym i bananem,
3. twarogiem, karmelizowaną gruszką, syropem klonowym i szczyptą cynamonu,
4. masłem orzechowym i domową konfiturą malinową,  
5. serkiem mascarpone, cienko pokrojonymi figami, syropem daktylowym i chrupiącym, prażonym sezamem. 

Na samą myśl o każdej z wymienionych kanapek dosłownie cieknie nam przysłowiowa ślinka. Gwarantujemy, że te połączenia są obłędne i każde z nich podbije Wasze podniebienie. 

Kanapki na słono, czyli inna wersja pieczywa Chrupak

Jeśli jesteście fanami raczej słonych smaków, koniecznie zróbcie sobie na śniadanie bądź kolację, kanapki w zupełnie odmiennej – niż poprzednie – wersji. Chrupak świetnie komponuje się z:
1. serkiem typu Philadelphia, plastrami łososia, świeżym ogórkiem i koperkiem,
2. domowym hummusem, plastrami soczystych pomidorów malinowych, świeżo mielonym pieprzem i gruboziarnistą solą,
3. pastą z tuńczyka, kukurydzy, szczypiorku i jajek,
4. pieczonym tofu i suszonymi pomidorami,
5. wędliną, serem żółtym i sezonowymi warzywami – rzodkiewką, pomidorem oraz kiełkami. 

Wolicie słodkie czy słone połączenie smakowe? Którą propozycję podania, wypiekanego z pełnoziarnistych mąk, pieczywa chrupkiego Chrupak wybieracie? 

Sylwia MachowskaSylwia Machowska
Źródło: Art. sponsorowany / Materiał dostarczony przez zleceniodawcę

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu Laziska.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.